Concertmeester

Met veel plezier is Rozemond sinds 2013 concertmeester bij het Rijnlands Symfonie Orkest in Zoetermeer. En in het voorjaar van 2014 werd zij als zodanig ook bij Leiden Sinfonietta aangesteld. Het grote enthousiasme en de leergierigheid van de amateurmusici spreekt haar sterk aan. Dat is een geweldig uitgangspunt. Van daaruit deelt Rozemond dan ook graag haar kennis en ervaringen die ze als musicus heeft, opdat de individuele leden én het orkest als geheel steeds weer verder kunnen komen.


Het leiden van groeps- en strijkersrepetities

Het leiden van de groepsrepetities voor de violen neemt Rozemond bij haar beide amateurorkesten in principe voor haar rekening. En wanneer blazers en strijkers gescheiden repeteren is het ook vaak aan haar om de strijkersrepetitie te leiden. Een uitgelezen kans om aan echt samenspel, het luisteren naar elkaar, het ruimte geven aan ieders partij op het juiste moment en dergelijke zaken te werken. En ja, om te streven naar een echte samenklank! Als dát lukt, soms een enkele maat...: heerlijk!

Wilt u dat ook met uw amateurorkest proberen te bereiken? Schroom dan niet om Rozemond als groeps- of strijkersrepetitor te vragen.