Nu

Rozemond woont in Den Haag, remplaceert voornamelijk bij de Holland Orkest Combinatie (HOC), speelt bij begeleidingsorkest Accompagnato (ook als concertmeester) en daarnaast speelde ze bij het nog jonge succesvolle LUDWIG. Verder werkte ze tot de zomer van 2016 bij het Leerorkest en het Klein Leerorkest in Amsterdam als viooldocent.

Sinds 2011 heeft Rozemond haar eigen lespraktijk in Lisse, met vanaf september 2014 daarnaast ook leerlingen in Leiden. Kamermuziek maakte ze de afgelopen jaren met Abel Streefland en Irene Doolaard in een strijktrio, waar muziek van Barok tot en met de 20ste eeuw op de lessenaar stond. En met Ruud Meester en Sharon Niessen vormde zij een pianotrio met stukken vanaf de Klassieke Periode.

Verder speelt Rozemond losse schnabbels: van achtergrondmuziek bij een borrel, het spelen op een bruiloft of juist een herdenkingsbijeenkomst, tot Bach cantates, ad hoc koorbegeleidingen en projectmatige ensembles. 

Rozemond is vaste concertmeester bij het Rijnlands SymfonieOrkest (RSO) te Zoetermeer en bij Leiden Sinfonietta. En voor het concert in juni 2015 was zij tevens door het Scarbo Pianistencollectief als concertmeeste gevraagd. 

Ondertussen heeft Rozemond naast tutti spelen ook als soliste ervaringen op mogen doen: tijdens koorbegeleidingen in o.a. de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium, bij het Rijnlands Symfonie Orkest met het 5de vioolconcert van Mozart en het 1ste vioolconcert van Haydn, en in Beethovens 2de Romance en Dvoraks Romance in f met Leiden Sinfonietta als begeleidend orkest. 

Veelzijdigheid is het dus (ook), wat Rozemonds loopbaan kenmerkt!

Jeugd

Rozemond Zigterman (1988) groeide op in het noorden van Gelderland, waar zij vanaf haar 7de vioolles kreeg. Eerst bij Jo Overkamp en Jan Warnars, toen een aantal jaren bij vioolpedagoog Anne Nijhuis voordat Rozemond werd aangenomen in de Jongtalentklas van Tilburg waar zij bij Chris Duindam verder studeerde. In die tijd werd haar tweede grote hobby het paardrijden. Dit begon op een familiepony, en bereikte zijn hoogtepunt met een eigen paard waarmee vele trainingen en wedstrijden in de Endurance zijn gereden.

Opleiding

Na de middelbare school (Vrije school ‘de IJssel’ in Zutphen) verhuisde Rozemond naar het westen om daar Wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden te gaan studeren, en tevens viool aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Haar hoofdvaklessen (inclusief vooropleiding) kreeg zij van Wouter Vossen en regelmatig ook van Natalia Gabunia. In juni 2011 gaf Rozemond een succesvol Bachelor eindexamenconcert in Tilburg en in september van datzelfde jaar mocht ze haar BA diploma voor Wijsbegeerte in ontvangst nemen.
Na deze mijlpaal heeft Rozemond nog een tweede bestuursjaar bij het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) gedaan (2011 penningmeester; 2012 voorzitter). En besloot zij om aan de Universitaire Pabo te gaan beginnen (een samenwerking tussen UvA en HvA) . Uiteindelijk heeft ze die opleiding een jaar gevolgd, en is in 2013 écht het werkveld van de muziek, deels in combinatie met het onderwijs (Leerorkest Amsterdam), ingestapt.

Masterclasses viool volgde Rozemond onder meer bij Emmy Verhey, Herman Krebbers, Candida Thompson, Jaring Walta, David Frühwirth en Ilya Grubert.

Orkesten

Rozemond heeft in veel verschillende orkesten ervaring opgedaan. Maar eigenlijk niet alleen samenspeelervaring en de kennismaking met het symfonisch repertoire, maar ook buitenlandervaringen. Van Arcato ensemble, Nederlands Jeugd StrijkOrkest (NJSO) tot het Nederlands JeugdOrkest (NJO), met daar tussendoor verscheidene jeugd-, studenten- en conservatoriumorkestprojecten. Met verschillende van deze orkesten maakte zij tournees waaronder zelfs één naar Sint Petersburg.
Tijdens de conservatoriumopleiding is dit aspect van muziek maken verder uitgebreid met eerste ervaringen al schnabbelend en remplacerend bij o.a. Bachcantates, Continuo Rotterdam en het Holland Symfonie Orkest (voormalig Randstedelijk BegeleidingsOrkest).

Leservaring

Van kinds af aan heeft Rozemond het enthousiasme en de interesse voor lesgeven. Eerst aan een buurmeisje vioolles en een vriendin van Rozemonds moeder paardrijles. Later werd het officiëler en professioneler: invallen als viooldocent op muziekscholen (w.o. Delft, Den Haag, Zoetermeer en Amsterdam) en bij privélespraktijken (Den Haag en Lisse). En sinds september 2011 heeft zij dan haar eigen vioollespraktijk in Lisse. Per september 2014 is dit verder uitgebreid met ook leerlingen in Leiden, gevolgd door Amsterdam. Verder is Rozemond van 2013-2016 als viooldocent aan het Leerorkest en het Klein Leerorkest te Amsterdam verbonden geweest.