Ensembles

Jeugd

Graag maakt Rozemond kamermuziek. Dit begon als tiener met haar broer die cello speelt, en soms ook met de overige leden van de familie. In de periode dat Rozemond les had bij Anne Nijhuis werd er onder Anne’s begeleiding een strijkkwartet gevormd en naar enkele concertjes toegewerkt. Daarna heeft Rozemond het kamermuziek maken in allerlei verschillende bezettingen voortgezet. Van vioolduo, viool-harpduo, strijktrio, pianotrio, hoorntrio, viool-gitaar-accordeontrio tot strijkkwintet en zelfs een nonet (van Martinu).

Strijktrio

Sinds deelname aan het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) 2012 speelde Rozemond met muziekvrienden Abel Streefland (cello) en Irene Doolaard (altviool) in een strijktrio. Met dit ensemble werden de strijktrio’s uit de gehele muziekgeschiedenis nagespeurd en onderzocht, ontdekt en ervaren, en natuurlijk uitgevoerd!

Pianotrio

Vanaf het najaar van 2015 speelde Rozemond ook in een pianotrio met Ruud Meester (cello) en Sharon Niessen (piano). Beginnend met prachtige trio’s van Beethoven en Brahms willen zij hun repertoire vervolgens uitbouwen naar Mendelssohn en vervolgens meer richting de eigen eeuw. Waar en via welke werken zal hen dit hebben gebracht?!

Ad hoc ensembles

Wanneer zich een bijzondere gelegenheid aandient, worden er ook wel ad hoc ensembles gevormd. Zo speelde Rozemond o.a. met een strijktrio voor o.a. Prinses Beatrix en minister Timmermans, voerde zij in juni 2015 Dvoraks Terzetto voor 2 violen en altviool uit tijdens de Kunstroute in Gouda en worden met enige regelmaat bruiloften in verschillende bezettingen verder opgefleurd!